woensdag 24 oktober 2007

Rapper van de week!!


Ik moet het nog met Bievak overleggen, maar vanaf deze week kun je op de Bievak en berepak blog, de rapper van de week topic terug vinden. Zoals velen van jullie weten zijn bief en bere echte old school hoofden! Vandaar dat de nadruk ook een beetje op de ouwe garde zal liggen omdat die gewoon doper waren (een uitzondering daar gelaten)
Anyway,

Bere's rapper van de week is

Too $hort.

Onze pooier uit Oakland is een legende! Het heeft lang geduurd voordat playboy $hort op waardering uit de rest van de wereld kon rekenen maar in de Bay Area was vanaf dag 1 een held. Hij begon geheel op eigen kracht met het verkopen van cassettebandjes uit de achterbak van zijn Old's Mobile, en creerde daarmee een goede streetbuzz waarna hij werd opgepikt door het independent label 75Girls. Sommigen beweerde dat hij al milijonair was voordat hij een deal kreeg, maar of dat echt zo is geweest weten Bievak en Berepak niet, en ze zijn ook te lui om daar research naar te doen.

Als ik mij niet vergis heeft hij 3 12inches uitgebracht op 75Girls en is hij daarna opgepikt door Jive. Toen ging het hard, zijn eerste album op Jive heette born to Mack, en wat er daarna allemaal volgde is teveel om op te noemen. Consistent was $hort wel, want alles ging goud en/of platina. Bievak en Berepak weten niet zeker of er meer rappers zijn die deze prestatie van formaat hebben geevenaard, maar dat komt omdat de meest rappers die alleen maar goud en/of platina gaan wack zijn, net als Geert Wilders.

Maargoed de rapper van de week volgens Berepak is Too $hort. Check deze lines ff. Gruwelijk. Bief en Bere zijn weg als Bram Zeegers

Everybody got addicted to my dopefiend beat
Whole town fucked around and started smoking D
Every rap I ever made was about this town
I made 7 whole albums with no James Brown
And even though I love his music, I just can't stand
The way they used it all up and didn't pay the man

1 opmerking:

chris zei

Tussen 75Girls en Jive zat nog het indy label Dangerous Music.....daar is "Born to mack" in eerste instantie op uitgebracht.

Groeten van Sneerlands no. 1 random rap LP head!