woensdag 5 maart 2008

Bief & Bere random snack science
Waddup crackers? Bief & Bere zijn net terug uit de UK van een platenkoopsessie freaks. Het spreekt natuurlijk voor zich dat we daar de meest gruwelijke oldschool rap klappers en tranentrekkende soul 45's vandaan hebben gehaald dus daar gaan we niet eens meer een blog aan wijden. Maar Groot Brittanie is bij ons net zo geliefd om de superfreshe snacks als om het fraaie vinyl. Word! Er zijn daar echt de meest bizarre snacks te vinden die in Nederland compleet onbekend zijn. Dus vandaar hier onze top 3.

Op nummer 3 de gefrituurde worst. Supergezond en uitermate voedzaam! Dit is een worst naar keuze die flink door het beslag wordt gerold en daarna in 3 maanden oud frituurvet live en direct voor je wordt voorzien van wat extra cholesterol en calorieen. Bij voorkeur weg te spoelen met 2 a 3 pints Newcastle Brown Ale. Smaakt als een worst die ze eigenlijk niet hadden hoeven frituren maar toch goed te doen. Vooral met een kater.

Nummer 2: De gefrituurde Mars. Nog zo'n culinair hoogstandje en afkomstig uit Schotland. Let wel, deze is legendarisch op het hele eiland maar toch mad obscuur. Bief & Bere hebben in Schotland echt veel snackkarhouders gevraagd om er een tevoorschijn te toveren en dat lukte pas na lang doorzoeken. Een snack voor de echte diggers dus! Net als de worst wordt de Mars effe flink door het beslag gelepeld en vervolgens verkoold in dezelfde frituur als de worst. Deze spoel je door met een sixpackie John Smith's Bitter. Smaakt verrassend lekker. ook echt eentje voor de biggen natuurlijk omdat er choco in zit. Doe er je voordeel mee!

En de topper uit de UK: De gefrituurde pizza. Meesterlijk! Men neme een pizza, wat op zich al hoogstaand junkfood is, en flikkert die in net niet warm genoeg frituurvet zodat hij zich helemaal volzuigt met voorgenoemd vet. Op deze manier kun je hem bijna opslurpen en gemorst vet kan je gewoon gebruiken als brandstof voor je gestolen station. Ook deze is afkomstig uit Schotland maar in tegenstelling tot de gefrituurde Mars makkelijk te vinden en goed geprijsd. Smaakt naar een pak frituurvet, trek je eigen conclusies. Bij voorkeur weg te spoelen met een dieet van 3 dagen alleen maar UK lager van zeer lage prijs zoals McEwans.

Gezien het feit dat Groot Brittaniers graag op vakantie gaan maar dan wel ergens willen zitten waar alles net zoals thuis is kun je deze snacks ook op bepaalde exotische locaties vinden. Kijk bijvoorbeeld eens langs de Spaanse costas of aan de Algarve in Portugal!

Dat was de science voor deze keer. Bief en Bere gaan nu naar de Bingo hal om hun bingowings te flexen.

Geen opmerkingen: