vrijdag 28 november 2008

Bief en bere concert recensie


Bief en bere zitten boven op de laatste ontwikkelingen betreffende hiphop, vandaag de dag beter bekend als popmuziek. Zo waren wij uitgenodigd om het concert bij te wonen van de enorm overrated artiest Kanye West. Kanye staat bekend om het maken van soulvolle beats en daar vervolgens zelf overheen te rappen, iets want in het hedendaagse magnetron productie tijdperk geen overbodige luxe is. Het voornaamste probleem bij Kanye is dat hij een slap aftreksel is van Lord Finesse, Showbiz of Diamond die het rap en productie trucje al eerder deden, en (het mag geen verassing zijn) het beter deden.

Maargoed, Bief en bere stonden in de Ahoy, het podium was aangekleed met allemaal bombarie, vliegende schotels, ruimteschepen, berglandschap en veel felle lichten. Bief en bere hadden even het vermoeden dat Michael Jackson kwam optreden. Kanye is zo slecht dat hij waarschijnlijk doormiddel van al deze bliksem afleiders zijn slechte muziek wilde doen vergeten. Maar Bief en bere zijn niet achterlijk, wij begonnen meteen met BOOOeeeeHEOEOEOEOEOE roepen, en de blikjes Perlbacher die wij eerst leeg gedronken hadden werden snel gevuld met Bief en bere urine en vervolgens met krachtige worpen richting de ruimteschepen van Kanye getyft. Super lachen, bief en bere hadden een prima tijd, maar toen werden we door twee heren van de security in onze kraag gegrepen, want we mochten niet met blikjes gooien ofzo. En de jongetjes van 13 (hedendaagse bboys) die achter ons stonden hadden last van ons boehoeoeoeoe geroep. Een echte bboy had natuurlijk een barkruk bij Bief en of bere in de nek gelegd, maar tegenwoordig ga je dan naar de security, waar ben je gebleven Sugacane? Bief en bere werden de ahoy uitgezet..

Geen stress voor Bief en bere, Kanye was superwack, en wij waren superblij, want als we in Rotterdam zij gaan we altijd ff platen scoren bij “de Oorzaak” en daar kun je altijd super lachen met de Ado Den Haag supporters die daar in de winkel staan te trippen op Italo House en Speed, het was al diep in de avond, maar de Oorzaak blijft open tot het pils op is, en dat was nog niet aan de orde. Daarnaast is de selectie Random Rap die daar te halen valt niet te versmaden, dus Bief en bere waren weer de man..

Doeg.

Geen opmerkingen: