vrijdag 30 januari 2009

Taalverrijking met Bief & Bere


Tjsaplauw bloglezers! Vandaag behandelen een stukje verrijking van de Nederlandsche taal. Waar het tegenwoordig, zoals op vele, vele vlakken, verarming is wat de klok slaat komen wij met een tegenoffensief van jewelste.

Deze keer 2 nieuwe aanwinsten die we jullie niet kunnen onthouden.



1 – een Houdini doen.

De Houdini is, zoals al in de naam ligt besloten, een truuk van jewelste die slechts door weinigen met de juiste stijl en timing kan worden uitgevoerd. De Houdini is uitermate geschikt om toe te passen als je bent vergeten misschien, wellicht of onder voorbehoud te zeggen op een uitnodiging die leidt tot een sociale verplichting.

Na buitenshuis verscheidene pilsjes genuttigd te hebben en de bank te horen roepen is het tijd voor de Houdini. Meldt even aan je gezelschap dat je naar het schulphuis gaat en loop vervolgens "per ongeluk" de uitgang van de uitgaansgelegenheid uit en spring in de eerste de beste taxi, snorder, bus, waterfiets of wat dan ook en roep zo veel en zo hard mogelijk: "Naar huis klaun! Naar huis!. Vervolgens telefoons uit tot de volgende ochtend en zeg altijd dat je na het schulpen niemand meer kon vinden. Houdini geslaagd!



2 – de salsa dip

In tegenstelling tot de Houdini staat deze niet echt in hoog aanzien bij Bief & Bere maar toch wel een interessant fenomeen. Deze komt zowel bij Nederlandse mannen en vrouwen voor maar uit zich op verschillende manieren.

Bij de heren uit een salsa dip zich in het dwangmatig contact zoeken met Latijns Amerikaanse dames en het zich wanhopig begeven in een uitgaanscircuit met Zuid Amerikaanse dansmuziek zonder harde drumbreaks waar Bief & Bere alleen maar heel nerveus van worden. Het stuk mb.t. de dames kunnen we nog wel volgen als is het natuurlijk volstrekt overbodig om je alleen maar op 1 soort biggen te focussen. Dom oogkleppen gedrag wat alleen nodig is als het om random rap gaat. Maar dat is een ander verhaal.

Bij de dames uit de salsa dip zich in een ongezonde fascinatie in Latijns Amerikaanse dansvormen na het 35e levensjaar. Niet echt interessant vinden wij, we weten er ook weinig van af en gaan ons er niet in verdiepen dus houden we het hierbij.





Bijgesloten een foto van Bief & Bere bij een uitzending van 10 voor taal waar wij uitgenodigd waren vanwege onze tomeloze inzet voor de Nederlandsche taal.



Jah Bless!

Geen opmerkingen: