woensdag 29 juni 2011

Oostelijke update van het Bere Bevrijdings Front (BBF)


Plaaaaaauuuwwww Blogjocks! We riepen het vorige week al, Bief & Bere zijn terug klauns!
Vandaag de eerste update van onze trip naar het oosten met als doel om het bereleed in de wereld te doen verdwijnen als de lever van Bonnie St. Claire.
Bief & Bere gingen met zeer veel motivatie richting Schiphol met een enkeltje naar Bisjkek in de knuisten. We kunnen ons uitermate goed voorstellen dat geen hond weet wat of waar Bisjkek is dus dat zullen we even uit de doeken doen. Bisjkek is de hoofdstad van Kirgizië en Kirgizië is een voormalige Sovjet Republiek in centraal Azië. Logisch natuurlijk dat niemand dat weet aangezien iedereen van boven de 35 nog degelijk onderwijs heeft genoten maar dan wel in een tijd dat de Sovjet Unie nog 1 geheel was en je zodoende alleen Moskou als hoofdstad hoefde te kennen. De mensen die jonger zijn dan 35 en na het uiteenvallen van de Sovjet Unie hun geografische kennis hebben opgedaan zijn opgeleid in een gedevalueerd onderwijs systeem wat nu debet is aan termen als "die meisje" en "een leuke straatje". Ligt natuurlijk voor de hand dat deze mensen meteen gang signs beginnen op te gooien als iemand "Bisjkek" roept.
Niet zo Bronx want opleiding is het geheime zesde hiphop element. Science!
Maar goed, Bief & Bere stapten heel blij en fris een ouwe Toepolev in met een pilsje in de hand met de verwachting 6 uur later in Bisjkek te landen. Er was dan ook een kleine vorm van verbazing toen we 12 uur later in Oelan Bator uitstapten in een terminal die gemaakt was van paardenmest. Fresh for 1781!
Foutje van Bief, die zijn opleiding genoot voor de instorting van het onderwijs. Helaas was er toen echter alleen computerles in MSDOS en nog niet in Firefox. Tickets boeken is daardoor een onderontwikkelde vaardigheid die ook na het nuttigen van 10 halve liters Perlenbacher nog te wensen over laat.
Het mooie is dan weer wel dat er ook in Mongolië (juist ja, Oelan Bator is de hoofdstad van Mongolië freaks) zeer veer beren mishandeling is. Het kostte het BBF dan ook zeer weinig tijd om een markt te vinden waar 2 bruine beren vastgeketend aan de neus stonden te dansen op een hete ijzeren plaat. Bere ging weer compleet los en begon meteen te bijten en te grommen. Bief echter hield het hoofd koel, politie bemoeienis in Mongolië zit je niet op te wachten, en begon de onderhandelingen met de eigenaar van de bereshow. Na een goede minuut waren we er al uit maar het was een keiharde onderhandeling.
Bief had in ruil voor de 2 bruine beren 2 mensen als ruilmiddel aangeboden en dat was een sureshot van jewelste in Oelan Bator. Na een kort telefoontje richting hun management en de belofte dat echt alle Mongolen zaten te springen om een show zaten Geer & Goor eersteklas in een luchtschip naar Oelan Bator. Kort na de landing stonden ze op voornoemde markt hun eerste dansje te doen op een bakplaat met een dikke ketting aan een ring door hun neus. In Mongolië hebben ze hele duidelijke ideeën over wat je kan doen met verwijfde kerels die kutmuziek maken. Zeer fresh! Bief en Bere zijn vervolgens met de 2 bruine beren in een station bak gesprongen waar waarschijnlijk in het mongools TopNotch op stond en zijn via een lange reeks van avondwinkels teruggereden naar Damsko. We horen jullie al denken, bedankt Bief en Bere! We zijn heel blij dat jullie ons verlost hebben van deze ellende! En het enige dat we kunnen zeggen is: Graag gedaan freaks! Want als wij het niet doen dan doet niemand het. En ga nu maar opzoeken wat een Toepolev is. Science for life!

2 opmerkingen:

Too Much Ado zei

Respect Bie en Bere! WE WANT MORE!

Sahira zei

Jammer dat jullie niet meer bloggen...had graag meer willen lezen!