maandag 17 december 2007

de gevaren van alcohol


Tis wederom tijd voor een serieus artikel op de bief en bere blog. Met de feestdagen in het achterhoofd hier alvast een waarschuwing van onzer kant. Het gaat namelijk om de gevaren van alchohol. Zijn die er dan zul je als fanatiek bloglezer denken. Nou die zijn er zeer zeker!

Het grootste gevaar vinden wij namelijk het bekeurd worden voor het drinken in de openbare ruimte. Bief was enige tijd geleden met veel plezier aan het skateboarden in een aangenaam skateparkje in het stichtelijke Harderwijk. Harderwijk is natuurlijk veel bekender vanwege snackbar de Bickerij dan vanwege het skatepark maar dat is een ander onderwerp. Toen Bief een kleine pauze nam om een lekkere halve liter weg te klokken doken daar twee smerissen op die meteen het bonnenboek ter hand namen en een boete van maar liefst 50 euro uitschreven. Er was geen enkele discussie mogelijk. Drinken op straat mag niet en bief was een slecht voorbeeld voor de aldaar spelende jeugd. Al deze onzin werd door de smerissen uitgekraamd terwijl 10 meter verder de lokale scooterjeugd joint na joint aan het wegpaffen was. Ongelooflijk! Wees dus altijd op je hoede als je in kleine gemeentes rondbanjert met je pilsie! DIt geldt ook voor bepaalde gebieden in Amsterdam centrum. Heel wack en en gevaarlijk voor het pilsfonds, 50 eu is toch een hoop banklig pilsplezier vinden Bief en Bere.

Een ander groot gevaar is natuurlijk het uit de pils voorraad lopen. Wij zeggen het nogmaals: zorg in godsnaam dat je met de kerstdagen genoeg pils in huis hebt!

Verder zijn er volgens Bievak en Berepak, na langdurig onderzoek, absoluut geen gevaren verbonden aan het nuttigen van alcohol. Gelukkig maar!

Geen opmerkingen: