woensdag 9 januari 2008

Wie is Bief?


Na het zeer onderhoudende en informatieve stuk van Bere over zijn afkomst zal nu Bief in het kort uit de doeken doen waar hij vandaan komt.

Het is altijd een raadsel gebleven waar Bief is geboren aangezien hij als vondeling werd angetroffen in Newcastle in noord oost Engeland. Hier is hij dan ook opgegroeid wat zijn grote voorliefde verklaart voor Newcastle Brown Ale en ander lauw pils met weinig schuim in grote glazen. Al vroeg was de kleine bief in de weer met cassettebandjes en lp'tjes om zo hard mogelijk hiphop te knallen. Iets wat tot op de dag van vandaag niet meer veranderd is. Bief was toen al zeer vastberaden om een deupe hiphop dj te worden en ook nog eens een grote labelbaas met een dikke Chevy voor de deur.

Maar hoe is hij dan in Amsterdam beland hoor ik je al denken? Bief was zoals gezegd een groot vinyl liefhebber en had altijd een aversie tegen de inferieure cd's die steeds nadrukkelijker in de winkels lagen en de goede oude lp en 12" dreigden te verdringen. Ik heb het dan over begin jaren negentig toen in de wat minder gecultiveerde gebieden de cd aan een grote maar ook zeer onterechte opmars ten koste van het vinyl bezig was. Toen daar iets later ook nog de eerste cd-dj sets op de markt kwamen raakte Bief danig in de war en stortte zich met nog meer overgave op het vinyl en de Newcastle Brown Ale. Toen hij op een dag een club binnenliep om daar te komen draaien en daar niets meer zag staan dan een mixer en 2 Pioneer CDJ nogwats (Boeoeoeoeoeoeoeoe!) was dat de druppel en beukte hij zijn stationkar het betreffende pand in en stak de boel in de hens. Om zijn dreigende celstraf te ontlopen dook hij het eerste beschikbare Easyjet toestel in en landde op Schiphol en besloot in Amsterdam te blijven.

Hier was het ook dat hij in een niet nader te noemen Taveerne een lichtelijk alcoholische gewezen circus beer tegenkwam die er grotendeels dezelfde levensvisie op na bleek te houden en hem bovendien onderwees in het bankliggen. Sinds die tijd zijn Bief & Bere het onnavolgbare luie maar ook begenadigde duo dat jullie al zo goed kennen via deze blog.Verder wil Bief nog kwijt dat cd's heden ten dage nog steeds wack zijn maar dat er nu nog iets als een MP3 bestaat wat nog veel verwerpelijker is! Schandalig, Bief & Bere zetten hun strijd in 2008 dan ook onverminderd voort! Aaaahoeoeoeoeoeooeoeoeooeoeooeoe!!!

Geen opmerkingen: