dinsdag 17 juni 2008

Bief en bere bij de DMC sjoow


Dzjen Dobre Clownski’s



Afgelopen weekend zijn Bief & Bere voor het eerst sinds de laatste Freakin Ill avond weer eens het uitgaanscircuit ingedoken. Dat is natuurlijk zeer opmerkelijk tijdens een EK voetbal maar we hadden vernomen dat de DMC benelux finales in de melkweg zouden plaatsvinden. Nu herinnerden wij ons nog dat vroeger de Turntablized finales garant stonden voor veel vet scratch geweld, mooie rap plaatjes en een volle zaal en we zijn niet vies van een stukkie scratchwerk. We waren dan ook een tikkie onaangenaam verrast toen we de oude zaal van de Melkweg zo goed als leeg aantroffen met een muzikaal behang van magnetron beats en wacke Alchemist prodcuties. Gelukkig was er door de matige opkomst zeer veel ruimte aan de bar dus daar waren Bief & Bere dan ook meteen als de kippen bij om een paar halve liters weg te werken om het muzikale leed wat te verzachten. Met klinkende dj namen pressent als DJ Pipo, DJ Boltini en DJ Arie hadden we wel een paar dope sets verwacht maar helaas heeft het merendeel van de DMC deelnemers zich toegelegd op het zo onfunky mogelijk scratchen over ontiechelijke herriebeats. En dan bedoelen Bief & Bere niet die mooie oldschool beuk herrie die wij cultiveren maar gewoon magnetron Lil Jon en house beats en wat nog meer voor dooh dooh shit. Heul wack allemaal. Iedereen had zo’n beetje dezelfde battle breaks mee dus echt origineel werd het op dat gebied ook niet. Jammer hoewel er gelukkig wel een aantal positieve uitzonderingen op de regel waren. Maar goed, turntablizm is dus flink op weg naar het graf en dat geldt ook voor de beatbox scene. Gelijktijdig met de dmc finale was namelijk ook de finale van de dutch beatbox championships. Ook veel herrie met RNB en house invloeden. WACK dus.



Maar begaan met de wereld als we zijn hebben Bief & Bere een middel bedacht om de draaitafel scene te redden. Wij organiseren binnenkort namelijk, onder voorbehoud, de Bief & Bere Upfader Battle. Op dit evenement mag je alleen komen cutten met non-battle platen en de apparatuur is speciaal door B&B geselecteerd: Een Realistic Mixer van de Tandy, uiteraard zonder crossfader, en 2 belt drive imitatie 1200’s. Het is wel een invitation only evenement dus de kans is groot dan eigenlijk alleen Bief & Bere meedoen maar dat houdt natuurlijk wel in dat het dan een superfresh deelnemersveld is!

Beatbox battles beginnen we niet aan want als er iemand op de mic moet kwijlen en hoesten dan doen we dat zelf wel een daar hebben we geen wedstrijd voor nodig.



Bief en Bere zijn uit als Oostenrijk en Polen

Geen opmerkingen: