woensdag 6 augustus 2008

bief Urlaub


Tsjaplauw Thuisblijverski’s!





Bief is terug van vakantie en dat zullen jullie wel merken in de blog productiviteit, onder voorbehoud natuurlijk. Bief zat 2 weken in Scandinavie met niet de minste freaks als gezelschap. Hij was met Dolf Lundgren, David Hasselhof en Joris Ballenuitdebroeck op pad om de mooiste snacks en snackjoints van Noord Europa the checken. Uiteraard was er een mooie station Volvo gekaapt om de reis te maken (sorry Kees, onder voorbehoud) en het grote snackfeest begon natuurlijk al meteen in duitsland met prachtige etablissementen langs de snelweg die ook wel als Raststätten bekend staan. Hier kun je je helemaal scheel vreten aan prachtige Schnitzels en Bratwursten gecombineerd met mooi Duits pils want onze Oosterburen zijn niet zo kinderachtig om alcoholverkoop langs de snelweg te verbieden. Props Duitsers, jullie zijn fresh!

Maar het einddoel was Zweden, in Bief & Bereland nog een onontgonnen snackgebied. Nou moet ik toegeven dat het lang niet zo hardcore was als de UK maar toch was er een snack die bij Bief de tranen in de ogen deed opwellen. De Zweden hebben een gerecht genaamd Kötballer en dat is zeker een vet gerecht! Nu zullen sommigen dit wel kennen van de Ikea maar in Zweden ga je voor de fastfood versie hiervan naar een snackketen genaamd Sybilla. Dit is een soort van Febo achtig imprerium, fresh, maar dan met veel meer maaltijd gerechten. Hier worden je kötballer zo uit de warmhoudbak getrokken en daarna heerlijk in de vettige sju gedompeld. Maar als klap op de vuurpijl wordt er daarna vanuit een machine een lading aardappelpuree op geblaft. Geen grap, dit is een een versie van de Sate Jet die aardappelpuree braakt. Groots, de Aardappelpuree Jet. Bief & Bere hebben er meteen een besteld voor onze inbouwkeuken. Staat natuurlijk superdeup naast de Sate Jet en de Sjors Voorman Grill. Bief was helaas te opgewonden van dit spektakel om een foto te maken dus die houden jullie nog van ons te goed.



Maar om een lang verhaal kort te maken, Zweden is superfresh, je kunt er ook prima skateboarden, pils drinken en plaatjes diggen en het weer was fantastisch dus ik zou niemand willen aanraden om er heen te gaan zodat Bief & Bere geen last hebben van nederlandse clowns op vakantie. Alvast bedankt.

Geen opmerkingen: