vrijdag 27 november 2009

Leed en lief met Beer & Bief


Blogenthousiastski’s welkom! Bief en Bere staan niet echt bekend als maatschappelijk betrokken. Dat is natuurlijk meer dan terecht in een maatschappij waar kwarkbollen als Jan Smit en Gordon gouden platen bij het leven scoren en de Raw Dope Posse bij 99.9% van de samenleving onbekend zijn. Fuck ze allemaal maar dan zeggen B&B bij hun dagelijks pilsje.
Maar toch bereiken ons ook wel eens noodkreten uit de maatschappij van onze lezers die hun hoop op Bief & Bere gevestigd hebben om hen uit de ellende te sleuren. Aangezien onze lezers gegarandeerd mensen met uitmuntende smaak zijn willen wij ze niet in de kou laten staan en hebben we besloten in de voetsporen van Viva’s Mona te treden en al jullie problemen te voorzien van een kant en klare oplossing. Recognize, Bief & Bere regere als altijd in elke game klauns

Als eerste behandelen we een zeer ernstig probleem van Timmie de TR uit H. Hieronder zijn relaas:

Beste Bief & Bere

Ik heb er vanochtend heerlijk 4 uur over gedaan om bij mijn ohzo geliefde werkplek te arriveren…
Het begon met een lege tank toen ik mijn zoontje naar mijn ouders bracht… maar aangezien mijn vader mij al een tijdje kent had hij gelukkig een jerrycannetje met euro 95 staan… die hij mij dan ook zo snel mogelijk kwam brengen… nadat ik eerst een halve liter over mijn hand flikker om dat het tuitje niet paste, kan ik mijn trouwe Opel weer starten…en race ik met een bloedgang naar het station, om alsnog mijn trein te halen..door rode stoplichten scheurend had ik die gelukkig wel gehaald… maar toen verblijdde de altijd punctuele NS met het bericht dat er dezer ochtends geen treinverkeer mogelijk was tussen zaandam en sloterdijk. Met het vriendelijke verzoek aan de reizigers naar sloterdijk en verder om de trein naar Haarlem te nemen. Om dan via Haarlem naar sloterdijk te reizen… de trein zou eigenlijk naar den haag doorreizen vanaf Haarlem, maar voor de gelegenheid was besloten om deze na Haarlem op het traject naar Amsterdam sloterdijk voort te zetten. Na een poging van 20 minuten om de deuren dicht te krijgen en nadat alle overtollige sardientjes werden buitengesloten, vertrok de trein uiteindelijk om 08:27 in plaats van de geplande 07:50. De reis was erg comfortabel, aangezien ik tussen een ongedouchte hardrocker en een in paniek geraakte Pakistaanse jongen ingeklemd stond op het balkon van de door NS ingezette dubbeldekker. De Pakistaanse jongen bleek een afspraak in het ziekenhuis te hebben en daar vertelde hij mij, omdat ik klaarblijkelijk overkwam dat ik uitermate geĂŻnteresseerd was in zijn verhaal, dan ook uitvoerig over. Omdat bij elk station waar deze trein stopte het weer 20 minuten duurde om de deuren weer dicht te krijgen zonder uitbungelende benen en andere sardientjes ledematen, kwamen wij om 10;00 uur op Haarlem aan…daar bleek nadat de trein weer zijn reis voortzette dat deze trein zijn normale traject prefereerde boven het aangekondigde aangepaste traject, ben ik in heemstede maar weer uitgestapt, om weer terug te keren naar Haarlem station. Om daar gevolgd door een nog meer in paniek geraakte met tranen in zijn ogen gevulde Pakistaan, de trein naar Amsterdam net aan te halen. Inmiddels in de juiste trein, in de juiste richting zette ik het volume van mijn ipod nog iets harder, zo dat de vertraagde stemgeluiden van de Amsterdamsepoort anthem ‘Lul Op De Tocht ‘ het gejammer van deze nog steeds meer over de toeren rakende Pakistaan overstemden. Aangekomen op Amsterdam CS werd de rit nog even met een kwartier vertraagd, om uiteindelijk op mijn eindbestemming om 11;04 aan te komen. Zo zie je maar weer, wil je zeker weten dat je op tijd bent, moet je de NS nemen…. Leuk dat soort reclame campagnes.

Beste B&B, zo gaat het bijna elke dag. Wat kan ik doen om mijn situatie te verbeteren?

Yo T,

Bief & Bere zouden Bief & Bere niet zijn als zij niet een passende oplossing hadden voor jouw ellende. En die oplossing heet WW! Met de juiste werkinstelling zit je binnen no time met 70% van je laatst verdiende salaris thuis op de bank en je zult zien dat je die 30% niet eens mist omdat je dat nu uitgeeft aan benzine, de trein en veels te dure broodjes in de Amsterdamse Poort.
B&B stellen voor dat je voortaan dagelijks een beetje naar pils riekend op je werk verschijnt om daarna flink te ontluchten van boven en onder en vervolgens naar het rookhok om even lekker wat exotische takken in de brand te zetten. Mocht dit niet werken dan kun je altijd nog wat handtastelijkheden loslaten op wat collega’s naar keus. Wij bevelen vrouwen aan maar iedereen heeft zijn eigen voorkeuren natuurlijk. We oordelen niet maar hebben uiteraard wel een ongezouten mening.

Nauw succes Timmie, Bief & Bere moeten nu even opdraven bij het UWV om uit te leggen welke banen we deze week weer niet hebben gekregen…

Jah Bless!

Geen opmerkingen: