maandag 14 juli 2008

Bief en bere gaan weer eens een weekendje uit!



Djendobre Clownskies!

Och, Och, Och, drie woorden die absoluut van toepassing zijn als we het hebben over de escapades van Bief en bere in het weekend van 28 en 29 juni. Wat dan Bief en bere hoor ik jullie denken? Welnu, check dit uit clowns, Bief en bere waren uitgenodigd op het prestigieuze feest “Wicked Jazz Sounds” iets waar bief en bere normaliter niet voor van de bank zouden komen. Waarom wij dat nu wel deden was omdat onze vriendelijke vrienden de Jazzdiggers daar hun kunsten mochten vertonen achter de draaitafels en wij die jongens nu eenmaal een warm hart toe dragen. Wij bieden ook nu onze excuses aan (onder voorbehoud) dat wij wegens het overmatig pils drinken in een ander etablissement maar 5 minuten van jullie draaiset hebben mogen horen.

Maargoed, Wicked Jazz Sounds klinkt als een feest waar het draait om Jazz, Bief en bere zijn niet heel erg thuis in de wereld van de Jazz, maar allround als ze zijn kunnen ze wel flink wat jazz klappers opnoemen als het aankomt op namedropping. Wat bief en bere nog veel beter kunnen is het constateren van wackness. En hoe goed bleek maar weer eens op WJS. WJS is eigenlijk een feestje is dat niet veel verschilt van een avondje Noodlanding. Dat is natuurlijk een pijnlijke constatering als je claimt een Jazz avond te zijn. Maakt Bief en bere allemaal niet zo heel veel uit, zolang er pils is redden zij zich wel. Maar als je denkt dat je Bief en bere kunt foppen met een gelegenheidscombo bestaande uit middelmatige conservatorium studenten zodat wij toch het gevoel hebben dat we op een jazzfeestje zijn dan ben je erg naïef bezig. Naïef zijn is best, en wij geloven ook meteen dat het gros van de yuppen met open armen in deze val gelopen is. Maar voor Bief en bere was het wederom een bevestiging dat men in Amsterdam weinig ruggengraat heeft als het gaat om feestjes met inhoud. Men vind het vooral belangrijk om oppervlakkig te zijn, en het voor “ieder wat wils” in leven te houden zodat klandizie gegarandeerd is en we nooit verder komen in de wereld.

Omdat bief en bere wel degelijk bereid zijn om iets een kans te geven, zijn wij gedurende de avond geswitched van de grote naar de kleine zaal in de hoop dat WJS toch nog iets van zijn grootheid zou kunnen projecteren op Bief en bere. Ook dit bleek een kansloze exercitie. Wij werden geconfronteerd met een bootleg Jules Deelder die met zijn polyester pak, en bril zonder glazen stoffige Betty Boo beelden aan elkander stond te plakken met een apparaat wat absoluut niet op een Betamax leek. Ieder zichzelf respecterend VJ rockt de Betamax, das zo logisch als in de baas z’n tijd poepen.

Een avond om niet te vergeten dus, en bief en bere komen zeker weer volgende keer onder voorbehoud.

Bief en bere besloten na deze blamage alles goed te maken op de zaterdag in de Melkweg alwaar DJ Cash Money kwam draaien. Cash Money is een begenadigd turntablist, en heeft ook nog hits als “the Mighty Hardrocker” & “Ugly People Be Quiet” op zijn naam staan, en hij komt uit Philly net als Schoolly D en de Park Side Killers. Bief en bere hadden hun Cazal shades op, en Fat Gold Chains omgehangen, want dit zou een avond worden waar de Old School zou zegevieren. En aangezien Bief en bere fresh for 88 zijn zou dit weleens een waar festijn worden.

Toen bief en bere binnenkwamen fronsten de wenkbrauwen al wat toen All Star Fresh & TLM begonnen met wat slappe R&B. Nu was dat nog te overzien omdat algemeen bekend is dat All Star Fresh alles draait wat de huur betaald en TLM simpelweg een Urban DJ is met talent. Bief en bere renden snel weer de hal van de Melkweg in met een halve liter pils, en besloten te wachten tot de Cash Man acte de presence zou maken. Wij hadden er nog steeds goede moed aangezien er veel veteranen aanwezig waren op deze avond, noem een DJ Knowhow, Taco Fett, Illco, Bartfader, Broky B, DJ Mass, Breenpower en Deams bijvoorbeeld. Dat in combinatie met het heerlijke pils wat de Melkweg op de tap heeft maakte de nieuwsgierigheid naar Cash Money groter de buks van bere bij een goede biggenfilm.

Om een uurtje of 1 was het zover, Cash Money klom achter zijn Serato machine en begon met UFO van ESG, Ahoooooeoeoeoeoeoeo riepen Bief en bere! Dit was tevens de laatste keer dat wij Ahoooeoeoeoeoeoeoe geroepen hebben, want de zak potgrond de Cash Money vervolgens opentrok zat vol met hitjes die zelfs een 16 jarige DJ uit Almere niet meer draait omdat het gewoon niet door de beugel kan. Bief en bere moesten de rest van de avond extra veel halve liters drinken, want van Boooeoeoeoeoeoeoeoeoeeeoooooeoeoe roepen word je erg schor.

Bief en bere begrijpen tot op de dag van vandaag niet waarom Cash Money zichzelf zo enorm voor kwarkstaaf heeft gezet die avond, Bief en bere droegen de man altijd op handen, en een paar Philly Random Rap knallers, of gewoon de wat bekendere Old School hitjes hadden dit tot op de dag van vandaag zo kunnen laten zijn. Maar Cash Money is bij Bief en bere keihard door de mand gevallen.

Bief en bere zijn niet boos, maar gewoon heel erg verdrietig (onder voorbehoud). En voorlopig zul je ons ook niet meer zien in clubs ed. Pils drinken in de kroeg dat doen we natuurlijk nog wel, maar dat het bankstel ook hier weer met kop en schouders boven de rest uitsteekt dat roepen wij al sinds 1988.

Dat het zo lang geduurd heeft voordat bief en bere een recensie hebben geschreven over dit tragische weekend heeft te maken met het feit de we nu pas hersteld zijn van al deze ellende.

Dus, baas als je dit leest, we komen morgen weer werken onder voorbehoud..

Geen opmerkingen: