donderdag 9 september 2010

Bief & Bere op reis


Wattagwan clowns? Bief & Bere komen in navolging van vele wacke tv shows ook met een reisverslag. Maar dan wel eentje waar je daadwerkelijk iets aan hebt dus kijk en luister aandachtig want de inhoud is prachtig.

Bief & Bere waren onlangs in Schotland. Wat ons betreft een zeer ondergewaardeerde bestemming vol met vriendelijke mensen, lekker eten en prima pils. Vandaag geven Bief & Bere jullie advies om budgetair verantwoord, je moet tenslotte wel platengusto overhouden, prima te vertoeven in Glasgow en omstreken.

Het eerste wat je doet als je aankomt is natuurlijk een pilsje bestellen. Reizen is toch altijd enigszins traumatisch en de beste remedie is een lekker slokkie pils. In Schotland hebben ze de lokale brouwerij Tennants en hun pils is overal beschikbaar en bijna altijd de goedkoopste op de tap, denk aan 2 tot 2,50 pond per halve liter. Prima keuze dus!

Daarna is het tijd voor een happie en ook die shit hebben de Schotten on lock. Het Schotse ontbijt is bij uitstek geschikt om te nuttigen bij een halve liter en zit boordevol met alle juiste ingrediƫnten voor een drukke toeristische dag. Bacon, gebakken ei, blackpudding (bloedworst), witte bonen, hash browns en een vierkant stuk worst want rond vinden ze niet cool. Prachtig allemaal en ook weer voor peanuts te verkrijgen door heel de stad.

Voor de lunch adviseren wij een lekker glas Tennants gecombineerd met een trendy bagel met Haggis. Een mooie schapenmaag gevuld met orgaanvlees en kruiden die vervolgens wordt gekookt en daarna dus deels op je bagel wordt gedumpt. Heerlijk en de perfecte vulling voor een beetje diggen en pils drinken. Nice!

En als laatste het diner. Glasgow zit barstensvol met Indiase restaurants en dat is natuurlijk een ongekende weelde. Prachtig een week lang curry eten en elke ochtend op de troon is reuze spannend.
Onze favoriete joint was “Banana Leave” en werd ons aangeraden door onze homie Schotse Chris. Hij is een pils en curry cat net als wij dus wij namen zijn advies blind aan en daar hebben we geen spijt van gehad. Aan het eind van onze trip kon het voltallig personeel van de Banana Leave ons in het Nederlands begroeten en hadden ze de volledige bloghistorie uit hun hoofd geleerd. Props currycats, jullie zijn madfresh!

De laatste culi tip is logischerwijs om tussen alle lekkernijen door in zoveel mogelijk locale pubs een potje Tennants te scoren om zo je oren soepel te houden voor het Glasgows accent.

Wij zijn outtie als de vrouw van Ashley Cole!

Geen opmerkingen: